Autorahoitus Yleinen

Unohda autolaina ilman vakuuksia – tässä tulee parempi vaihtoehto!

Auton ostaminen yksityishenkilöltä houkuttelee monia, sillä hinnat ovat usein edullisempia ja valikoima autoliikkeitä laajempi. Rahoituksen järjestäminen yksityisten väliseen kauppaan voi kuitenkin tuntua monimutkaiselta ja siksi autolaina ilman vakuuksia saattaa kuulostaa helpolta ratkaisulta. Vakuudeton laina tulee kuitenkin usein kalliiksi ja siksi meillä on tarjota parempi vaihtoehto!

Autolainaa valitessa on hyvä pohtia eri vaihtoehtojen etuja ja haittoja. Vaikka vakuudettoman lainan voi saada helpostikin, sen korkeat kustannukset tekevät siitä monesti vähemmän houkuttelevan vaihtoehdon. Oletko miettinyt, kannattaisiko lainan vakuutena käyttää itse autoa? Kun harkitset auton ostamista yksityishenkilöltä, on se usein järkevin ja taloudellisesti kannattavin ratkaisu.

Miksi vakuudeton laina on kallista?

Vakuudeton pankkilaina on laina, jonka vakuudeksi ei tarvitse asettaa omaisuutta tai etsiä henkilötakaajaa. Koska lainassa ei ole vakuutta tai takaajaa, ottaa pankki tai rahoituslaitos aina vakuudellista lainoitusta suuremman riskien lainaa myöntäessään – pankilla tai rahoituslaitoksella ei ole varmuutta siitä, että se saa rahansa takaisin, jos lainanottaja ei pystykään maksamaan ottamansa rahoituksen lyhennyksiä. Tämä lainan suurempi riski näkyy korkeampana korkona ja maksuina, joiden avulla pankki tai rahoituslaitos kompensoi potentiaalisen tappion mahdollisuutta.

Vakuudettoman lainan perustuessa pääasiassa lainanottajan luottokelpoisuuteen, heikon tai keskinkertaisen luottoluokituksen omaavat henkilöt kohtaavat ne kaikkein korkeimmat korot. Suurentunutta maksukyvyttömyysriskiä kompensoidakseen lainanmyöntäjä vaatii korkeampaa korkoa. Vakuudettomiin lainoihin liittyy usein myös korkeammat hallinnointikulut, sillä lainanantajan on käytettävä enemmän resursseja ja aikaa lainanottajan luottokelpoisuuden arvioimiseen ja riskienhallintaan.

TIESITKÖ?

Rahoituskumppanin kanssa hoidat rahoituksesi kuntoon nopeasti ja edullisesti! Tarjoamme monipuolisesti vaihtoehtoja, jotta auton myyminen olisi mahdollista omien tarpeidesi pohjalta – turvallisesti ja vaivattomasti.

Auto lainan vakuutena yksityisten välisessä kaupassa

Hyödyntämällä Rahoituskumppanin palveluita ostettavaa autoa on mahdollista käyttää lainan vakuutena. Tämä mahdollistaa huomattavasti edullisemman rahoituksen verrattuna vakuudettomaan lainaan, mikä näkyy esimerkiksi alhaisempina korkoina, koska vakuudellisessa lainassa rahoituslaitoksen ottama riski pienenee. Vakuudellinen laina tarjoaa usein myös vakuudetonta lainaa joustavammat ja paremmat lainaehdot – voit saada pidemmän laina-ajan ja edullisemmat kuukausierät, mikä helpottaa talouden hallintaa. Rahoitusyhtiö hoitaa vakuuden hallinnan ja varmistaa, että lainaehdot ovat reilut ja selkeät. Vakuudelliset lainat ovat usein selkeämpiä ja turvallisempia molemmille osapuolille.

Millainen auto hyväksytään lainan vakuudeksi?

Auton hyväksyminen lainan vakuudeksi on riippuvainen muun muassa auton iästä, kunnosta, markkina-arvosta, merkistä, mallista sekä omistushistoriasta. Näitä tekijöitä rahoituslaitos tarkastelee arvioidessaan lainan myöntämistä. Mitä uudempi ja parempikuntoinen auto on, sitä todennäköisemmin se hyväksytään vakuudeksi. Myös selkeä omistushistoria sekä ajantasaiset ja säännölliset huoltokirjaukset tekevät autosta vakuutena arvokkaamman suhteessa autoon, jonka historiasta puuttuu tietoja. Lisäksi autovakuutuksen on oltava voimassa.

Auto lainan vakuteena? Onnistuu! Rahoituskumppani on tukenasi yksityisten henkilöiden välisissä ajoneuvokaupoissa vuosien kokemuksella – ota yhteyttä, niin etsitään sinulle paras ratkaisu!