Auton rahoitus

Autorahoitus on yleinen tapa rahoittaa autohankinta, ja itseasiassa suurin osa suomalaisista ajoneuvoista on maksettu rahoituksella. Tarjolla on nykyään monipuolisesti erilaisia lainoja ja rahoitusmahdollisuuksia. Tässä artikkelissa kerromme mm. autorahoituksen ja autolainan eroista, sekä kumpi niistä kannattaa missäkin tapauksessa!

Mitä ottaa huomioon auton rahoituksessa?

Auton osto rahoituksella on järkevää, mutta siinä on muutamia asioita, jotka rahoituksesta täytyy tietää.

  • Sinulla täytyy olla ajo-oikeus rahoituksella ostettavaan ajoneuvoon.
  • Et tarvitse vakuutta, koska kohde toimii vakuutena rahoituksissamme.
  • Rahoituksissa rahoitusyhtiö omistaa rahoitettavan ajoneuvon, se tuo turvaa sinulle!

Mitä auton rahoittaminen oikeasti maksaa? Laske sinulle sopiva autorahoitus laskurillamme. Laskurilla näet heti miten käsiraha, korko ja maksuaika vaikuttavat rahoituksen kuukausierään.

Autorahoituslaskuriin…

Miten toimimme?

1. Hakemus

Jätä rahoitushakemus Rahoituskumppanin verkkosivuilta. Täytäthän hakemuksen kaikki kentät, jotta pääsemme tekemään tarjousta. Lopullinen kohde, jolle rahoitusta haetaan, ei tarvitse olla sama kuin ensimmäisessä hakemuksessa, vaan voimme päivittää kohdetta tarvittaessa myös myöhemmin. Rahoitustarjous muodostuu aina kokonaisuudesta, johon vaikuttavat mm. kohde, rakenne sekä hakija. Tarjous itsessään ei ole sitova. Mikäli toivot asian pikaista käsittelyä, tai olet ehtinyt jo sopimaan kaupoista alustavasti myyjän kanssa, ole yhteydessä meihin sähköpostitse myynti@rahoituskumppani.fi

2. Yhteydenotto

Saatuamme luottohakemuksen, käsittelemme sen useampaan rahoituslaitokseen. Käymme aina useamman vaihtoehdon läpi, ja katsomme tämän jälkeen vaihtoehdot läpi kanssasi. Erilaisiin kohteisiin voi olla useassa tapauksessa järkevää valita juuri siihen parhaiten sopiva rahoitus, ja avaamme tämän kokonaisuuden aina sinulle. Lähetämme tarjouksen pyynnöstäsi myös sähköpostitse ja pyydämme ostajaa olemaan yhteydessä suoraan myyjään. Näin voitte vapaasti sopia sopivasta aikataulusta ja valita juuri teille sopivimman kauppapaikan. Kaikki kaupat toteutetaan Rahoituskumppanin valitsemalla yhteistyökumppanilla. Pyydämme lisäksi ostajaa kertomaan myyjälle, että Rahoituskumppani tulee rahoittamaan kauppaa, ja että toimestamme soitetaan aina myyjälle.

3. Myyjän kontaktointi

Soitamme aina suoraan myyjälle, ja kerromme kuin Rahoituskumppanin prosessi toimii. Kerromme myös ostajan saaneen meiltä hyväksytyn luottopäätöksen, ja että tulemme rahoittamaan laitteen uudelle käyttäjälle. Toimimme siis maksumiehenä, ja tilitämme koko kauppasumman myyjän valitsemalle tilille. Kerromme aina lisäksi oman taustamme sekä kaikista yhteistyökumppaneistamme. Avaamme keskustelussa maksuaikataulut, tarvittavat paperityöt sekä muun muassa vakuutuksen. Kaupanteko kanssamme on aina turvallista ja helppoa. Tarkistamme aina kaikkien kaupan osapuolten henkilöllisyydet, ja kauppakirjat allekirjoitetaan vahvan tunnistautumisen kautta.

4. Ajanvaraus

Konttorillemme on aina varattava aika. Varaamme ajan puolestasi mielellämme, ellet erikseen halua varata sitä itse. Mikäli haluat varata ajan itse, olethan yhteydessä aina myyntiimme, niin osaamme olla yhteydessä kyseiseen asemaan sekä toimittaa tarvittavat tiedot eteenpäin. Tämä koskee kaikkia kumipyöräisiä ajoneuvoja sekä moottorikelkkoja. Vesillä kulkeviin laitteisiin taas teemme oman tarkastuksemme, ja tällöin tarkastaja toimii myös tunnistajana. Mikäli yhteistä aikaa asemalle ei saada aikataulutettua, voidaan laite tarvittaessa käyttää eri asemalla kuin henkilökäynti. Yhtä kaikki, kaikki saadaan varmasti järjestymään!

5. Sähköiset kauppakirjat

Teemme lähes poikkeuksetta sähköiset kauppakirjat, ja myös rahoitussopimuksista 90% on nykyisin sähköisessä muodossa. Välitämme kaikki kauppakirjat sähköpostitse, ja niissä käytetään henkilötunnukseen sidottua vahvaa tunnistautumista. Tarvittaessa hoidamme kaupat myös paperisina katsastuskonttorilla. Hoidamme puolestasi tarvittavat paperit kuntoon lukuun ottamatta koeajolomaketta, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen.

6. Kaupan viimeistely

Kaikkien osapuolten ollessa paikan päällä, tarkastamme osapuolten henkilöllisyyden samalla kaupan kohteen tarkastamisen yhteydessä. Myös ajoneuvolle tehdään normaalitilanteessa määräaikaiskatsastus. Ajoneuvo todennetaan lisäksi jokaisella käynnillä tarkastamalla runkonumeron laitteesta. Sähköiset kauppakirjat allekirjoitetaan kauppapaikalla kun tarvittavat toimenpiteet on saatu hoidettua valmiiksi. Mikäli ostajalla on vaihtoauto, jätetään se asemalle. Ostaja allekirjoittaa myös sähköisen rahoitussopimuksen. Kun paperit on allekirjoitettu ja kauppaa tekevät henkilöt sekä ajoneuvo on tarkistettu, kauppa on valmis. Myyjä toimittaa sähköisen varmenteen sekä tilinumeron.

Autorahoitus VS Autolaina

Autolaina on eri asia kuin autorahoitus. Autolainassa saat ajoneuvon omiin nimiisi, mutta useasti lainaa vastaan täytyy asettaa jotain vakuudeksi. Auton rahoitus on fiksu valinta, koska ajoneuvo toimii tällöin vakuutena. Monet saattavat ajatella, että esimerkiksi talon asettaminen vakuudeksi ei haittaa, koska on epätodennäköistä, että mitään ikävää sattuisi. Kannattaa kuitenkin harkita onko kannattavaa asettaa vakuudet autoon vai säästääkö ne johonkin muuhun, sillä auto menettää arvoaan nopeammin kuin moni muu hankinta. Älä siis turhaan laita kaikkea kiinni autoon, vaan hanki se rahoituksella Rahoituskumppanin avulla.

Fragus Group on Pohjoismaiden johtava ajoneuvojen ylläpitopalveluiden tarjoaja.

Sopimus kattaa useimmat kalliit korjaukset, mikä pienentää auton omistamisen aikana kertyviä kokonaiskustannuksia. Helppoa ja mukavaa. Asian käsittelyssä sinua auttavat ammattitaitoiset autoasiantuntijat, joilla on pitkä kokemus alalta. Korjaustapahtumat käsitellään aina nopeasti: tavallisesti saat vastauksen puolessa tunnissa. Kun korjaus on hyväksytty, ajoneuvo korjataan sinua mahdollisimman lähellä sijaitsevassa valtuutetussa huoltoliikkeessä. Auton GoSafe-sopimus takaa, että auton laatu on varmistettu ja autolle on tehty kattavat testit ennen toimitusta.

Autamme autoalaa tekemällä sille helpompia, älykkäämpiä ja turvallisempia ratkaisuja asiakkaille.

 

 

 

Ajoneuvon tarkistuslista

Autorahoituksen yhteydessä ajoneuvo toimii vakuutena ja rahoitusyhtiö siirtyy ajoneuvon omistajaksi. Ajoneuvon tarkastus on tärkeää, jotta tunnet auton, jonka olet ostamassa. Myös rahoitusyhtiö vaatii ajoneuvon ja henkilöllisyyden todennukset ennen kaupantekoa. Lue ajoneuvon tarkistuslistasta lisää siitä, mitä on syytä muistaa sekä tarkastaa autosta ennen ostamista.

Asiakaskokemuksia

Auton vaihtaminen ei olisi voinut sujua helpommin!

Rahoituskumppanin avulla sain selvät sävelet auton vaihtamiseen liittyvissä haasteissa, ja kaikki hoitui erittäin ripeästi.

Suosittelen Rahoituskumppania auton hankintaa miettiville.

Oman kokemukseni mukaan kaikki tarvittavat paperityöt sekä rekisteröintiin liittyvät asiat sujuivat enemmän kuin mainiosti.

Lyötiin uuden käyttäjän kanssa kättä päälle, ja avaimet vaihtoivat omistajaa.

Mietin että tulen varmasti käyttämään tätä palvelua jatkossakin, ja niin, tässähän sitä ollaan, kolmas auto vaihtoi omistajaa. Voin siis lämpimästi suositella tätä kaikille!