Auton myynti

Auton myyminen netissä – kuinka onnistut parhaiten?

Netti tarjoaa loistavan alustan auton myymiselle. Mutta miten valita sopiva myyntipaikka, laatia ilmoitus, ja ennenkaikkea varmistaa sujuvat ja turvalliset kaupat? Lue artikkelistamme tarkemmin vinkkejä auton myymiseen netissä.

Auton myyminen voi olla monimutkainen prosessi. Netti tarjoaa kuitenkin loistavan alustan, jonka kautta voit tavoittaa potentiaalisia ostajia laajasti ja onnistua myymään autosi kilpailukykyisellä hinnalla. Auton myymiseen netissä on erilaisia vaihtoehtoja, mutta mitä kaikkea pitää ottaa huomioon? Entä millainen on hyvä ja houkutteleva myynti-ilmoitus?

Aloita vertailemalla myyntisivustoja

Netin avulla voit vaivattomasti laittaa autosi myyntiin mistä tahansa. Auton myyminen omatoimisesti on usein taloudellisesti kannattavin vaihtoehto, sillä näin mukana ei ole ylimääräisiä välikäsiä. Ensimmäinen askel auton nettimyynnissä on itselle sopivan myyntipaikan valitseminen. Suomessa suosituimpia vaihtoehtoja ovat Tori.fi ja Nettiauto.com. Koska palvelut tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja ostajia, on valinta tärkeää tehdä omien tarpeiden ja tavoitteiden pohjalta.

Tori.fi on suosittu markkinapaikka, joka tavoittaa laajasti kotimaisia ostajia. Kätevä sivusto ja hyvä näkyvyys tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon niin myyjälle kuin ostajalle. Torissa kaupaksi menevät helpommin hieman edullisemmat autot, kun taas monipuolisen ostajakunnan omaava Nettiauto.com on hyvä markkinapaikka myös vähän kalliimman hintaluokan autoille.

Lisää luottamusta sinua ja autoasi kohtaan sekä matalampi kynnys ostopäätöksen tekemiseen? Edistä autosi myyntiä virhevastuulomakkeella – lue täältä lisää!

Houkutteleva ja selkeä ilmoitus on kaiken a ja o

Myyntipaikan valinnan jälkeen, on itse myyntityön vuoro. Myynti-ilmoitus kannattaa tehdä huolella, sillä sen tarkoitus on saada ostaja kiinnostumaan autostasi. Hyvällä ilmoituksella nostat autosi kiinnostusta muiden ilmoitusten seassa. Hyvä myynti-ilmoitus rakentuu laadukkaista kuvista ja selkeästä tekstistä. Auto kannattaa huoltaa ja puhdistaa huolellisesti ennen myyntikuvien ottamista. Ota kuvia autosta ulko- ja sisäpuolelta sekä auton yksityiskohdista. Varmista, että kuvat ovat hyvin valaistuja ja tarpeeksi tarkkoja. Video voi olla myös hyvä kiinnostuksen herättäjä ja erottaa ilmoituksesi muista.

Kirjoita kuvien yhteyteen havainnollistava ja houkutteleva ilmoitus. Ilmoituksessa tulee mainita ainakin auton malli, vuosimalli, väri, korimalli ja kilometrimäärä. Myös auton ominaisuuksista ja varusteista kannattaa kertoa mahdollisimman kattavasti. Kattava ilmoitus säästää aikaasi, sillä potentiaalinen ostaja pystyy selvittämään siitä suurimman osan autoa koskevista asioista, eikä niihin tarvitse vastailla erikseen. Korosta tekstissä autosi hyviä puolia – selkeät listaukset toimivat hyvänä keinona tärkeiden tietojen esiin nostamiselle. Kerro myös autosi huoltohistoriasta, sen viimeisin katsastusajankohta sekä mainitse mahdollisista vioista rehellisesti. Teksti on tärkeä pitää selkeänä ja välttää liian teknistä kieltä, jotta ilmoitus pysyy helposti lähestyttävänä mahdollisimman monelle potentiaaliselle ostajalle.

Ilmoituksen ulkoasun lisäksi on tärkeää osata asettaa myyntihinta oikein. Liian korkea hinta ei houkuttele ostajia, mutta hyvin alhainen hinta voi herättää epäilyksiä. Tutkimalla samanlaisia myynnissä olevia autoja voit varmistaa, että asettamasi hinta on kilpailukykyinen. Tekemäsi ilmoitus on onnistuneen autokaupan käyntikortti ja siksi sen merkitystä ei voi väheksyä. Auton hinnoitteluun on olemassa erilaisia palveluita, mutta loppupeleissä kysymys on siitä miten autosi hinta asettuu muiden samaan aikaan myynnissä olevien vastaavien autojen rinnalle suhteessa kuntoon ja varusteisiin.

Lue täältä lisää vinkkejä onnistuneeseen auton myyntiin!

TIESITKÖ?
Rahoituskumppanin avulla voit tarjota autosi ostajalle mahdollisuuden hankkia auton ostoon tarvittavan rahoituksen ja käytetyn auton R-turvan. Hoidamme myös kaikki paperityöt ja rekisteröinnin ostajan puolesta. Vaihtoautokaan ei ole ongelma – tarvittaessa otamme autosi ostajan vanhan auton vaihdossa ja hyvitämme siitä hänelle kilpailukykyisen hinnan. Sinä teet turvalliset kaupat, ja saat rahat kerralla tilillesi.

Turvallisuus on onnistuneen kaupan kulmakivi

Turvallisuus on ensisijaisen tärkeää, kun autoa myydään netissä. Vältä henkilökohtaisten tietojesi jakamista ja käytä alustan tarjoamia turvallisuusominaisuuksia. Mahdollinen koeajo kannattaa sopia turvalliseen paikkaan päiväsaikaan. Kun ostajaehdokas saapuu tutustumaan autoon, osoitat luottamusta esittämällä henkilöllisyystodistuksesi ja näyttämällä olevasi valtuutettu myymään kyseistä autoa. Ostaja haluaa luultavasti tutustua myös auton virallisiin papereihin.

Kun ostaja löytyy, on viisasta laatia kauppakirja autokaupasta. Maksun voi suorittaa käteisellä, tilisiirtona tai helposti Rahoituskumppanin välityksellä. Jotta auto voidaan siirtää ostajan nimiin, tulee myyjän antaa ostajalle sähköinen varmenne tai rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa täytettynä. Tehdessäsi sähköisen luovutusilmoituksen varmistat, että kaikki autoon liittyvät vastuusi päättyvät. Uudella omistajalla on kaupanteon jälkeen seitsemän päivää aikaa hankkia autolle vakuutus ja rekisteröidä se nimiinsä.

Turvallisuus on avain hyvään kauppaan ja siinä me Rahoituskumppanina haluamme sinua tukea. Kun valmistaudut myyntiprosessiin ajatuksella ja huolehdit turvallisuudesta, voi auton myynti netissä olla palkitsevaa ja vaivatonta.

Autosi ostajalle rahoitus Rahoituskumppanin kautta? Me olemme tukenasi yksityisten henkilöiden välisissä ajoneuvokaupoissa vuosien kokemuksella – ota yhteyttä, niin etsitään sinulle paras ratkaisu!