Auton myynti

Auton myynti rahoituksella yksityiselle – kuinka se onnistuu?

Kun auton myy suoraan yksityiselle, saa siitä yleensä parhaan hinnan. Yksityiselle myymisessä on kuitenkin omat haasteensa – etenkin, jos auto on yhtään arvokkaampi. Onneksi nykyään myös yksityisessä autokaupassa on mahdollista rahoittaa auton ostoa, mikä helpottaa sen myymistä.

Käytetyn auton myynti yksityiselle voi tuntua monimutkaiselta, vaikka todellisuudessa netin välityksellä potentiaalisten ostajien tavoittaminen ja auton myyminen kilpailukykyisellä hinnalla mahdollistuvat kätevästi. Lisäksi auton myyntiä voi tehostaa rahoituksella, joka saattaa houkutella entistä laajempaa ostajakuntaa. Mutta miten auton myynti rahoituksella yksityiselle onnistuu ja mitä kaikkea on hyvä ottaa huomioon?

Kuinka myyn autoni yksityiselle ostajalle?

Vaikka auton myyminen itse vaatii myyjältä hieman perehtymistä, on se monin tavoin kannattava ratkaisu. Kun myyt autosi suoraan toiselle yksityishenkilölle, saat siitä todennäköisesti paremman hinnan kuin myydessäsi auton liikkeeseen, sillä näin kaupanteossa ei ole mukana välikäsiä. Netti tarjoaa auton myymiseen hyvän alustan, jonka kautta voit tavoittaa suuren määrän potentiaalisia ostajia. Suomessa suosituimpia auton myyntiin tarkoitettuja sivustoja ovat tori.fi sekä nettiauto.com.

Auton myyntiprosessissa kannattaa noudattaa selkeää kaavaa, joka helpottaa onnistuneen kaupan tekemistä. Myyntisivuston valitsemisen jälkeen kirjoitetaan myynti-ilmoitus, johon kannattaa käyttää hieman aikaa. Hyvin tehty ilmoitus erottuu ja herättää useamman potentiaalisen ostajan kiinnostuksen. Hyvässä myynti-ilmoituksessa on selkeä ja havainnollistava teksti, josta tulevat ilmi ainakin auton malli, vuosimalli, väri, korimalli sekä kilometrimäärä. Huolella tehty ilmoitus säästää loppupeleissä aikaa, kun jokaiselle kiinnostuneelle ostajalla ei tarvitse erikseen vastailla tarkentaviin kysymyksiin. Muista myös lisätä ilmoitukseen rauhallisessa ympäristössä otetut laadukkaat ja hyvin valaistut kuvat auton ulko- ja sisäpuolelta sekä auton yksityiskohdista. Auto kannattaa aina pestä ja siivota huolellisesti ennen kuvien ottamista.

Turvallisuus on tärkeä tekijä kaupanteossa ja siksi monelle auton ostaminen liikkeestä, joka tarjoaa rahoituksen ja jonkinlaisen vaihtoautotakuun autolle, on ensisijainen vaihtoehto. Nykyään rahoitus ja vaihtoauton turvamahdollisuudet ovat kuitenkin saatavilla myös yksityiseltä ostettavaan autoon, mikä takaa helpon ja luotettavan kaupankäynnin.

Auton myynti rahoituksella yksityisten välisessä kaupassa on yksinkertaista ja helppoa

Rahoitusvaihtoehtojen tarjoaminen voi lisätä auton ostohalua ja laajentaa potentiaalisten ostajien määrää. Kun auton ostaja hakee rahoitusta Rahoituskumppanilta, yksityisen myyjän mahdollisuudet saada auto myytyä hyvällä hinnalla kasvavat. Rahoituskumppanin kautta prosessi hoituu selkeästi niin myyjän kuin ostajan näkökulmasta.

Rahoituksen hakeminen Rahoituskumppanilta:
  1. Hakemuksen tekeminen – Sivuiltamme löydät helposti täytettävän rahoitushakemuksen. Auton ostajan on täytettävä huolellisesti Rahoituskumppanin sivuilta löytyvä hakemus, jotta voimme tehdä sen pohjalta rahoitustarjouksen.
  2. Sopivan rahoitusvaihtoehdon valinta – Käsittelemme auton ostajan tekemän luottohakemuksen ja käymme rahoitusvaihtoehdot läpi hänen kanssaan.
  3. Myyjän kontaktointi – Olemme yhteydessä sinuun myyjänä ja kerromme ostajan saaneen hyväksytyn luottopäätöksen. Kaupanteko kanssamme on aina turvallista ja helppoa – tarkistamme kaikkien kaupan osapuolten henkilöllisyydet ja kauppakirjat allekirjoitetaan vahvan tunnistautumisen kautta.
  4. Ajanvaraus kaupan viimeistelyä varten – Kaupan viimeistely tapahtuu konttorillamme, jonne on aina varattava aika. Varaamme ajan puolestanne mielellämme, ellette halua varata sitä itse.
  5. Kauppakirjojen allekirjoitus – Hoidamme ostajan puolesta tarvittavat paperit kuntoon. Suosimme sähköistä kaupantekoa ja välitämme kauppakirjat allekirjoittamisen jälkeen sähköpostitse.
  6. Kaupan viimeistely – Kun paperit on allekirjoitettu ja kauppaa tekevät henkilöt sekä ajoneuvo tarkistettu, kauppa on valmis. Hoidamme rekisteröinnin ja maksun maksuehtojen mukaisesti.

TIESITKÖ?

Rahoituskumppanin avulla hoidat rahoituksesi kuntoon edullisesti – myös yksityisessä kaupanteossa. Tarjoamme monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja, jotta auton myyminen olisi mahdollista omien tarpeidesi pohjalta!

Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, millaisen rahoituksen auton ostaja saa?

Kun myyt autoasi yksityiselle, monet tekijät vaikuttavat siihen, millainen rahoituksesta lopulta muodostuu. Autorahoitus on kokonaisuus, jonka tarkasteleminen ei onnistu pelkästään yhden tekijän kautta. Rahoituksen muodostumiseen ja loppusummaan vaikuttavat niin koron ja käsirahan määrä, kuukausierän suuruus kuin rahoitettavan kohteen ikä. Mitä enemmän autolla on ajettu, sitä korkeammiksi nousevat kulut ja korot. Tänä päivänä, nykyisillä korkotasoilla, erot ovat kuitenkin suhteessa pieniä. Auton ikä ja ajetut kilometrit vaikuttavat toki myös maksuaikaan eli mitä vanhempi ja enemmän ajettu auto, sitä lyhyempi myönnettävä maksuaika on. Toisaalta, esimerkiksi 10-vuotiaaseen autoon harvemmin haetaankaan rahoitusta seitsemän vuoden maksuajalla ja näissä tapauksissa rahoitus on tyypillisesti pienempi ja maksuaika lyhyempi. Autorahoitusta hankittaessa onkin ymmärrettävä, kuinka autorahoitus rakentuu ja mitkä tekijät sen kustannuksiin vaikuttavat, jotta itselleen parhaan ratkaisun löytäminen mahdollistuu. On kuitenkin aina todennäköisempää saada auto myytyä helpommin kun siihen tarjoaa ostajalle Rahoituskumppanin autorahoitusta jo auton myynti-ilmoituksessa.