Yleinen

Rahoitetun auton myynti – voinko myydä rahoitusyhtiön omistaman auton?

Auton omistajat saattavat löytää itsensä tilanteesta, jossa auton myynti tulee ajankohtaiseksi ennen kuin rahoitus on kokonaan maksettu tai jopa silloin, kun autosta on jäljellä enemmän lainaa kuin sen nykyinen arvo on. Rahoitetun auton myynti ei kuitenkaan ole suinkaan mahdotonta, haluttiin se myydä liikkeelle tai yksityiselle ostajalle – tärkeintä on olla tietoinen rahoituksen vaikutuksesta myyntiprosessiin.

Rahoitetun auton myymistä harkitessa mieleen voi nousta kysymyksiä, kuten miten voi myydä auton, jota ei omista itse tai voiko velallisen auton myydä. Rahoituksella hankitun auton myyminen on mahdollista, mutta myyntiin liittyy tiettyjä ehtoja, sillä auton omistaa rahoitusyhtiö. Jos olet epävarma, omistatko oman autosi itse vai onko se rahoitusyhtiön omistuksessa, voit tarkistaa tilanteen autosi rekisteriotteen kohdasta “C2. Rekisteriin merkitty omistaja”.

Miten myydä rahoitettu auto?

Rahoitusyhtiön rahoittaman auton myyntiin vaikuttaa, myydäänkö auto liikkeelle vai yksityiselle. Auton myyminen autoliikkeelle on helppoa, sillä liike lunastaa autossa jäljellä olevan velan ja laatii tarvittavat paperit. Yksityiselle myyminen vaatii enemmän tarkkuutta, sillä myyjä voi luovuttaa omistusoikeutta autoon, jota hän ei omista. Yksityishenkilölle myyminen on helpointa, mikäli lunastat auton ensin itsellesi eli maksat siis loppuvelan pois ja myyt autosi sen jälkeen. Jos tämä ei ole mahdollista, on käytännössä sinun auton haltijana tilattava uudelle omistajalle rahoitusyhtiöltä loppulasku jäljellä olevasta rahoituksesta. Ostaja maksaa loppulaskun rahoitusyhtiölle ja loppukauppahinnan myyjälle, jonka jälkeen myyjä toimittaa rahoitusyhtiölle kauppakirjat, joiden pohjalta rahoitusyhtiö tekee sähköisen luovutusilmoituksen autosta ja lähettää ostajalle auton rekisteröintiohjeet. Tällaisessa tapauksessa on aina syytä olla tiiviisti yhteydessä rahoitusyhtiöön ongelmien välttämiseksi.

Rahoitetun auton voi myydä kätevästi myös yksityiselle

Hyviä uutisia – jos rahoitusyhtiön auton haluaa myydä yksityiselle helposti, Rahoituskumppani on apunasi. Voimme tarjota autosi ostajalle hänen tarpeisiinsa räätälöidyn rahoituksen autoosi, selvitämme autossasi myyntihetkellä jäljellä olevan vanhan velkasumman tarkan määrän ja hoidamme kaupanteon paperitöineen ja rekisteröinteineen kokonaisuudessaan. Loppuvelan lunastus yksityisten välisessä kaupassa saattaa olla hankalaa, mutta Rahoituskumppanin kautta se hoituu helposti.

TIESITKÖ?
Rahoituskumppanin avulla myyt rahoitetun auton yksityiselle kätevästi ja vaivattomasti! Me hoidamme kaikki paperityöt puolestasi, jotta rahoitetun auton myyminen olisi sinulle mahdollisimman vaivatonta.

Voinko myydä autoni, jos rahoitusvelka ylittää auton arvon?

Vaikka auton arvo olisi pienempi kuin autossa jäljellä oleva rahoitus, auton myyminen on mahdollista eikä loppuvelka tai sen määrä vaikuta asiaan. Nykypäivänä onkin melko tavallista, että autoa myydessä loppuvelka on suurempi kuin autosta hyvitettävä summa. Tämä on seurausta siitä, että autoja ostetaan aiempaa useammin ilman käsirahaa ja mahdollisimman pienellä kuukausierällä. Näissä tapauksissa auton arvo laskee helposti nopeammin kuin mitä velan määrää ehditään lyhentää. Et siis ole ongelman kanssa yksin.

Jos myyt autosi autoliikkeelle, maksaa liike rahoitusyhtiölle koko velkasumman. Tämän jälkeen hyvität jäljelle jäävän velkasumman autoliikkeelle auton luovutuksen yhteydessä. Autoliikkeelle myymisen sijasta voit myös harkita auton vaihtamista edullisempaan vaihtoehtoon tai lisärahoituksen ottamista. Jos autossa on esimerkiksi 5 000 € ylimääräistä velkaa, voidaan sille tehdä kulutus- eli vakuudeton luotto. Me Rahoituskumppanilla olemme apunasi ja pyrimme aina järjestämään myös velkaosuudelle sopivan rahoituksen.

Myymässä rahoitettua autoa? Rahoituskumppanin avulla onnistut! Ota yhteyttä, niin etsitään sinulle paras ratkaisu!