Yleinen

Näin saat autostasi tyylikkäät ja selkeät myyntikuvat!

Seuraamalla näitä kuvausohjeita saat autostasi myyntikuvat, jotka toimivat etunasi myyntiprosessissa.

Oikein otetut kuvat antavat mahdolliselle ostajalle tarpeeksi tietoa, mutta imartelevat autosi samanaikaisesti. Hyvien ja yksityiskohtaisten kuvien avulla voit houkutella ostajan paikalle pidemmänkin matkan takaa. Vaikka kulkuneuvossasi olisikin kohtia, joita et haluaisi myyntikuvissa näyttää, älä piilottele niitä. Tarkat ostajat huomaavat tämän aina ja voivat siksi jopa jättää autosi ostamatta epäilyidensä takia. Älä siis turhaan piilottele likatahraa kangaspenkissä, jos autosi on muuten toimiva! Oikein kuvattuna se ei vain ole niin pahannäköinen. Kun pienet virheet ovat olleet näkyvillä kuvissa, ei ostajalla ole niin monia valttikortteja hinnan tinkaamiseen ostohetkellä.

Yleensä sopiva määrä kuvia on 12-18 kappaletta. Tähän määrään saat sisältymään tarvittavat ulko- ja sisäkuvat sekä erikoisvarusteet. Ota ensimmäiseksi kuvat autosta ulkoa; keula vasemmalle, keula oikealle, perä vasemmalle, perä oikealle, sivukuvat ja kuva suoraan edestä sekä suoraa takaa. Kun kuvaat auton näin, sinulle tulee ulkoa yhteensä 8 kuvaa, joista nähdään koko auton kori. Ulkokuvien jälkeen tulevat sisäkuvat; kuskin ovesta sisään kuva, takapenkiltä etupenkille kuva, takapenkkien kuva ja peräkontin sisäkuva. Näiden jälkeen voit lisätä vielä halutessasi ”ylimääräisiä” kuvia auton erikoisvarusteista tai muista mielenkiintoisista yksityiskohdista kuten lasikatosta tai renkaista. Jos autostasi löytyy huoltokirja, voit lisätä lopuksi vielä kuvat viimeisimmistä huolloista. Tämä lisää luottamusta myyjän ja ostajan välille.

Kun kuvaat autoasi, pidä huoli siitä, että valaistus on riittävä. Huonosti valaistut kuvat ovat epäselviä ja voivat saada ostajan siirtymän seuraavaan samantyyliseen autoon. Tarkista riittävän valaistuksen määrä ja ettei kuviin tule ”rakeita”. Jos joudut käyttämään lisävalaistusta, ole tarkkana varjojen kanssa. Niitä et halua tyylikkäisiin myyntikuviin. Kuvatessa ota aina useampi kuva samasta kohtaa, jotta voit poistaa epätarkat tai huonosti rajatut kuvat. Huolehdi, että auto on kuvissa pääosassa, eikä esimerkiksi taustalla näkyvä maisema.

Muistilista kuvaamiseen

 • Älä tee turhaa piilottelua
 • Huolehdi riittävästä valaistuksesta, varo varjoja!
 • Lisää kuvia riittävästi, mutta älä liikaa. Voit pitää maximina 18 kappaletta.

Ota kuvat järjestyksessä, ensin ulkoa

 1. keula vasemmalle ja oikealle
 2. perä vasemmalle ja oikealle
 3. suoraan keulasta ja perästä
 4. sivukuvat

Ja sitten sisältä

 1. kuskin ovesta suoraan sisään
 2. takapenkiltä etupenkille
 3. kuva takapenkeistä
 4. peräkontin sisäkuva

Lisäksi muista fiilistellä autoasi parilla siistillä kuvalla yksityiskohdista! 🙂