Yleinen

Asiakaskokemus – Jari Sarkkinen

Tässä on autojen parissa tullu puuhailtua pitkin ikää. Tuntuu että kokoajan on tarve vaihtaa, tai vähintään myydä yksi auto pois.

Näin yksityisenä myyjänä, on useita haasteita, verrattuna siihen että asiakas ostaisi auton liikkeestä. Minne vaihtoauto? Onko auto varmasti siinä kunnossa kuin mitä on puhuttu?

Mistä rahoitus? Miten rekisteröinti, vakuutukset ja muut paperityöt?

Vaihtoauto ei minulle ole varsinaisesti ollut mikään ongelma. Olen ottanut usemman kerran auton vaihdossa, kun myymäni auton ostaja on sellaista tarjonnut. Olen itse katsonut auton, ja sitten on sovittu hinta, jolla sen otan vastaan. Tämän jälkeen olen myynyt itse auton eteenpäin. Mutta tiedän etten kuulu siihen valtaosaan väestöstä, jotka ei vaihtoautoja halua tilalle ottaa. Tarvetta ei yksinkertaisesti ole, eikä halua lähteä sitä myymään. Varmasti rahoituksen ohella se suurin tekijä, miksi yksityisten väliset kaupat kaatuu.

Rahoituksen puolella tekijöitä piisaa. Internet on täynnä pikavippejä ja muita vakuudettomia lainoja, mutta niissä onkin kulut sitten sen mukaiset. Tämä kyseinen auto on jo kolmas auto, minkä myyn Rahoituskumppanin avulla. Kaikki on mennyt erittäin jouhevasti, aina ensi puhelusta, viimeisen auton maksuun. Ollaan aina oltu ostajan kanssa yhteydessä RahoitusKumppaniin, ja sitä kautta sovittu kauppapaikka ja aika. Kun paperit on allekirjoitettu, niin olen vain luovuttanut avaimet uudelle käyttäjälle ja toivottanut hyvää matkaa. Rahat on aina tulleet tilille muutaman päivän päästä.

Ensimmäisen kerran bongasin palvelun Nettiauton mainoksessa. Kävin sivuilla katsomassa, ja soitin myynnin numeroon ja kysyin asiasta tarkemmin. Täytyy myöntää että epäilevin mielin siinä oltiin. Puheluun vastattiin ja sieltä avattiin koko palvelun kuva, aina ostajan osiota myöten. Kauppapaikkana voidaan käyttää kaikkia suomen A-Katsastus asemia. Tässä vaiheessa alkoi epäilyt hävitä, voisiko joku “huijarifirma” toimia tälläisen yrityksen kanssa? Tuskin. Yhdessä sitten varailtiin aikaa katsastuskonttorille. Sinne oli toimitettu kaikki tarvittavat asiat valmiiksi. Konttorilla tarkistettiin auton kunto sekä meidän henkilöllisyydet. Lyötiin uuden käyttäjän kanssa kättä päälle, ja avaimet vaihtoi omistajaa.

Soitin vielä Rahoituskumppanille, ihan vain varmistaakseni että kaikki oli kunnossa. Kaikki oli kunnossa. Tästä meni muutama päivä eteenpäin, auto oli rekisteröity ja vakuutettu uudelle omistajalle. Minun omani oli katkenneet automaattisesti, ilman että minun tarvitsi tehdä mitään, ja mikä parasta, rahat olivat tililläni. Silloin mietin että tulen varmasti käyttämään tätä palvelua jatkossakin, ja niin, tässähän sitä ollaan, kolmas auto vaihtoi omistajaa.

Voin siis lämpimästi suositella tätä kaikille!

Kiitos – Jari