Venerahoitus Yleinen

Venelaina auttaa venekuumeeseen – ota nämä seikat huomioon!

Oma vene on monelle unelmien täyttymys, mutta sen hankinta voi vaatia merkittävää taloudellista panostusta. Onneksi venelainan avulla unelma vesillä seilailusta voi toteutua. Mutta mitä veneen rahoittamisessa kannattaa ottaa huomioon ja kuinka edullisimman venelainan löytää?

Veneily on monelle rakas harrastus ja ajanviettotapa. Oli kyseessä soutuvene, moottorivene tai hulppea huvialus, monille veneen ostaminen ei ole mahdollista ilman rahoitusta. Huolellinen suunnittelu ja vertailu auttavat löytämään edullisimman ja sopivimman lainaratkaisun omiin tarpeisiin.

Lainaa veneen hankintaan – mitä ottaa huomioon?

Veneen oston rahoittamiseen on olemassa muutama eri vaihtoehto. Rahoitus voidaan toteuttaa joko vakuudettomalla pankkilainalla tai esimerkiksi asettamalla asunto lainan vakuudeksi, käteisellä tai osamaksulla. Osamaksu onnistuu myös ostettaessa yksityiseltä, jos hyödyntää esimerkiksi Rahoituskumppanin palveluita. Etenkin kalliimman veneen kohdalla kannattaa miettiä, onko venelainan vakuudeksi järkevää asettaa esimerkiksi omaa asuntoa. Vaikka taloustilanne olisi hyvä, ei turhia riskejä kannata ottaa, ja asunnon vakuusarvolle voi olla myöhemmin muutakin käyttöä. Siksi vaivaton ja turvallinen rahoitus on hyvä vaihtoehto ja suurin osa Suomen veneistä onkin hankittu rahoituksella. Vene on erinomainen ajoneuvo rahoituksen kautta ostettavaksi, sillä se pitää arvonsa muita ajoneuvoja paremmin – joskus veneen arvo jopa nousee vuosien saatossa.

Veneen rahoitus eroaa jonkin verran auton rahoittamisesta eikä esimerkiksi veneen iällä ole yhtä suurta merkitystä kuin auton rahoituksessa. Veneen rahoittaminen on rahoitusyhtiön kannalta edullisempaa kuin auton, koska veneen kunto ja sitä myötä arvo tyypillisesti säilyvät paremmin, jolloin veneeseen on jopa helpompaa saada laina kuin autoon. Ennen venelainan hakemista, on hyvä olla selvillä ainakin seuraavista asioista, jotta rahoitus vastaa omia toiveita mahdollisimman hyvin.

  • Budjetti: Määrittele ensin, kuinka paljon olet valmis ja kykeneväinen maksamaan veneestä kuukausittain. Budjetti varmistaa, ettet ylitä taloudellisia rajojasi. Muista ottaa huomioon veneen vakuutukset ja muut käyttökulut.
  • Lainan määrä: Laske, kuinka paljon tarvitset lainaa veneen ostamiseen. Muista huomioida myös lisäkustannukset, kuten veneen siirto, huolto ja mahdolliset varustelukustannukset.
    Lainan ehdot: Vertaile lainantarjoajien ehtoja, kuten takaisinmaksuaikataulua, lainojen korkoja sekä maksuaikoja.
  • Korkotaso: Kiinnitä huomiota korkoon – kiinteä korko voi olla turvallisempi vaihtoehto, kun taas vaihtuvaan korkoon liittyy enemmän joustavuutta ja riskiä.
  • Käytetyn veneen kunto: Jos suunnittelet käytetyn veneen ostamista, tarkista sen kunto huolellisesti ennen lainahakemusta. Varmista, että tiedät mahdollisista korjaus- tai huoltokustannuksista, jottei ylimääräisiä kustannuksia pääse syntymään heti alkuun. Jos hankit veneen Rahoituskumppanin venerahoituksella, tarkastetaan veneen kunto rahoituksen myöntämisen yhteydessä.

Edullisin venelaina ei ole aina kuukausierältään alhaisin

Nopeasti ajateltuna voisi luulla, että kuukausierältään edullisin venelaina on myös kokonaiskustannuksiltaan kannattavin vaihtoehto. Laina koostuu kuitenkin useammasta tekijästä, jotka vaikuttavat kustannuksiin eikä kuukausierältään edullisin ole siis automaattisesti paras vaihtoehto. Venelainaa harkitessa on tärkeä hahmottaa, miten laina rakentuu ja mikä kaikki vaikuttaa lopullisiin kustannuksiin.

  • Korko – Alhainen korko mahdollistaa edullisemman rahoituksen. Huomioon on kuitenkin otettava, että alhainen korko voi aiheuttaa piilokuluja, kuten rahoituksen korkeampia perustamiskuluja tai korkeampia kuukausittaisia käsittelymaksuja.
  • Käsirahan määrä – Käsirahan määrällä on yleensä vaikutus korkoon – matalampi korko saavutetaan monesti suuremman käsirahan avulla, jolloin lainaa tarvitsee ottaa vähemmän. Sama toimii toisinpäin: vähäinen käsiraha ja sen myötä isompi rahoituspääoma saattavat nostaa rahoituksen korkoa.
  • Kuukausierän suuruus – Kun ottaa pidemmän laina-ajan ja suuremman viimeisen maksuerän, mahdollistuu pienempi kuukausierä. Ota kuitenkin huomioon rahoituksen pääoman lyhentyminen ostettavan veneen mahdolliseen arvon putoamiseen. Näin arvo ei niin todennäköisesti pääse putoamaan nopeammin kuin mitä lainan pääoma lyhenee.

Veneen hinta, toisin kuin autojen, säilyy kuitenkin yleisesti melko hyvin. Nykyisessä markkinatilanteessa arvon säilyminen on vielä todennäköisempää – korkojen ollessa ylhäällä ihmiset ovat tulleet taloudellisesti varovaisemmiksi, minkä ansiosta myös veneiden hinnat ovat sangen kohtuullisia. Rahoitusyhtiö katsoo rahoitusta myönnettäessä paljon kohdetta, koska kohde toimii niissä vakuutena. Koska veneen kunto säilyy pitkään hyvänä, myönnetään veneille poikkeuksellisesti enemmän normaaleja osamaksurahoituksia, iästä huolimatta. Tämä tarkoittaa, että veneeseen on hankittava vakuutus, mutta rahoituksen hinta pysyy edullisena vanhempienkin veneiden kohdalla.

TIESITKÖ?

Rahoituskumppanin avulla hoidat venerahoituksesi kuntoon edullisesti ja nopeasti. Tarjoamme monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja, jotta veneen hankkiminen olisi mahdollista omien tarpeidesi pohjalta. Hoidamme myös kaikki paperityöt puolestasi – meidän kanssamme voit luottaa, että kaikki hoidetaan asianmukaisesti.

Miksi veneen rahoitus kannattaa Rahoituskumppanin kautta?

Kuten muissakin taloudellisissa asioissa, venelainankin kohdalla rahoitusten vertailu ja kilpailuttaminen sekä ehdoista ja koroista neuvotteleminen kannattaa. Mitä huolellisempi valmistautuminen, sitä paremmat mahdollisuudet edullisen ja omiin tarpeisiin sopivan rahoituksen saamiseen on. Rahoituskumppanilla hoidamme tämän puolestasi ja otamme toiveesi aina huomioon löytääksemme kannaltasi järkevimmän vaihtoehdon unelmiesi veneen hankintaan.

Moni veneen ostanut tietää, että venekaupat eivät välttämättä suju yhtä sutjakkaasti kuin autokaupat ja vene olisikin hyvä päästä koeajamaan sekä tarkastamaan läpikotaisin ennen ostopäätöksen tekemistä. Siksi Rahoituskumppani tarkastaa puolestasi veneen tiedot sekä omistushistorian, hoitaa rahoituspäätöksen, laatii kauppakirjat, järjestää halutessasi venetarkastajan paikan päälle tarkastamaan veneen sekä huolehtii rekisteröinnistä, maksusta sekä tarvittaessa vakuutustarjouksesta. Kun rahoitat veneesi Rahoituskumppanin kautta, saat veneellesi varmasti kilpailukykyisen rahoituksen.

Tarvitsetko rahoitusta unelmiesi veneen hankintaan? Rahoituskumppani on toteuttamassa haaveitasi – ota yhteyttä, niin etsitään sinulle paras ratkaisu!