Autorahoitus

Mihin kiinnittää huomiota kun etsit halvinta autorahoitusta?

Auto on monelle tärkeä osa arkea, mutta sen hankkiminen on usein suuri taloudellinen investointi. Tähän helpotusta tuo autorahoitus – joskin sen valinta ja hinnoittelu voi joskus tuottaa päänvaivaa. Miten halvimman autorahoituksen löytää ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota?

Autorahoitus on yleinen auton rahoittamistapa ja suurin osa suomalaisista ajoneuvoista onkin maksettu rahoituksella. Halvimman autorahoituksen löytäminen vaatii kuitenkin tietotaitoa, suunnittelua ja rahoitusvaihtoehtojen vertailua. Rahoituksen hinnan lisäksi huomiota on osattava kiinnittää kokonaiskuluhin, jotta omaan taloustilanteeseen voi löytää parhaan ja edullisimman ratkaisun. Onneksi kaikkea ei tarvitse hoitaa itse, vaan apua voi aina pyytää ammattilaisilta.

Edullinen autorahoitus on usean tekijän summa

Alkuun saattaa tuntua, että kuukausierältään halvin autorahoitus on myös kokonaiskustannuksiltaan kannattavin vaihtoehto. Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Autorahoitusta hankittaessa on ymmärrettävä, miten autorahoitus rakentuu, jottei auton loppuhinta kasva yllättäen odotettua suuremmaksi.

Autorahoituksen kustannuksiin vaikuttavat:

  • Korko – Mitä alhaisempi korko, sitä edullisempi rahoitus. Ole kuitenkin tarkkana, sillä alhainen korko voi tarkoittaa muita piilokuluja, kuten ostettavan auton pienempää tinkimisvaraa, vaihtoauton huonompaa hyvityshintaa, rahoituksen korkeampia perustamiskuluja tai korkeampia kuukausittaisia käsittelymaksuja.
  • Käsirahan määrä – Edullinen rahoitus ei kulje käsi kädessä pienen kuukausierän kanssa. Usein matalampi korko vaatii suuremman käsirahan eli toisin sanoen rahoituksen pienempi pääoma mahdollistaa alhaisemman koron. Vähäinen käsiraha ja isompi rahoituspääoma saattavat nostaa rahoituksen korkoa.
  • Kuukausierän suuruus – Pienempi kuukausierä mahdollistuu, kun valitsee pidemmän rahoitusajan ja suuremman viimeisen maksuerän. Huomaa kuitenkin verrata rahoituksen pääoman lyhentymistä ostettavan auton odotettavissa olevaan arvon putoamiseen. Näin auton arvo ei putoa nopeammin kuin mitä rahoitettu pääoma lyhenee.
  • Rahoitettavan kohteen ikä – Mitä vanhempi ja enemmän ajettu auto rahoituksen kohteena on, sitä vaikeampi siihen on saada pitkää rahoitusaikaa.

Autorahoitus on kokonaisuus, jota ei voi tarkastella pelkästään yhden tekijän, kuten lähtöhinnan tai kuukausierän kautta. Rahoituksen ottajan onkin tärkeää olla selvillä sen kokonaiskustannuksista ja vertailla eri vaihtoehtoja juuri kokonaiskustannusten osalta ennen päätöksen tekemistä.

Halvimman autorahoituksen etsinnässä korostuvat vertailu, kilpailuttaminen ja neuvottelu

Hinnaltaan edullisin autorahoitus ei siis ole suoraan paras vaihtoehto, vaan asiaa on tarkasteltava kokonaisuutena, jossa osataan ottaa huomioon kaikki lopullisiin kustannuksiin vaikuttavat tekijät. Kuten monessa muussakin taloudellisessa asiassa, myös autorahoituksen saralla rahoitusten vertailu ja kilpailuttaminen sekä neuvottelu ehdoista ja koroista on järkevää. Vaikka jo ensimmäinen tarjous vaikuttaisi hyvältä, eri rahoitusvaihtoehtoja kilpailuttamalla voit saada paremman tarjouksen. Etukäteen on järkevää kartoittaa oma taloustilanteensa ja tutkia monipuolisesti erilaisia rahoitusvaihtoehtoja. Mitä paremmin itse valmistautuu, sitä paremmat mahdollisuudet edullisen ja juuri sinun tilanteeseesi järkevimmän autorahoituksen saamiseen on. Rahoituskumppanilla kilpailutamme laajasti erilaisia vaihtoehtoja ja otamme toiveesi aina huomioon, jotta löydämme kannaltasi järkevimmän rahoituslaitoksen ja rahoitusvaihtoehdon rahoittamaan autosi hankintaa.

TIESITKÖ?

Rahoituskumppanin avulla autorahoituksesi hoituu edullisesti ja turvallisesti. Tarjoamme monipuolisesti vaihtoehtoja, sillä haluamme mahdollistaa auton hankkimisen tarpeidesi pohjalta. Hoidamme puolestasi myös kaikki paperityöt sekä rekisteröinnin eikä vaihtoautokaan tuota haasteita – tarvittaessa ostamme autosi vaihdossa maksaen sinulle siitä kilpailukykyisen hinnan.

Voiko autorahoituksen saada ilman luottotietoja?

Auton rahoittaminen ilman luottotietoja vaatii monesti tavallista enemmän vaivannäköä ja suunnittelua, mutta ei suinkaan ole mahdotonta. Erilaisiin autorahoitusvaihtoehtoihin kannattaa tutustua laajasti ja kertoa avoimesti omasta tilanteesta, jotta apua ja neuvoja osataan antaa tilanteeseesi sopivan ratkaisun löytämiseksi. Yleensä auton ostajaa, jolla ei ole luottotietoja, edellytetään rahoitusvaihtoehdosta riippumatta sitoutumaan tiukempiin ehtoihin ja maksamaan korkeampaa korkoa lyhyemmällä laina-ajalla. Pidä siis huolta, että ymmärrät rahoituksen ehdot ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Nykyään maksuhäiriömerkintä poistuu kolmessa viikossa toteutuneen maksusuorituksen jälkeen eikä merkintä sen poistumisen jälkeen vaikuta rahoituksen saamiseen tai sen ehtoihin. Viisasta voikin olla siirtää auton hankintaa myöhemmäksi ja hakea rahoitusta vasta, kun maksusuoritus on saatu tehtyä ja maksuhäiriömerkintä poistunut.