Auton osto Autorahoitus Yleinen

Paljonko autoon voi saada rahoitusta – ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat?

Auton hankkiminen on suuri investointi, ja harva meistä pystyy maksamaan autoa kokonaisuudessaan kerralla. Siksi autorahoitus onkin suosittu ja järkevä tapa jakaa kustannukset pidemmälle ajalle ja helpottaa näin auton hankintaa. Mutta paljonko autoon voi Rahoituskumppanilta saada rahoitusta ja mitä ehtoja siihen liittyy?

Rahoituksen määrään vaikuttavat useat tekijät, kuten hakijan tulot, työsuhde ja luottokelpoisuus sekä auton arvo, ikä ja sillä ajetut kilometrit. Myös sillä on vaikutusta, minkälainen riski auto on rahoitusyhtiölle – erikoisautojen kohdalla rahoituspäätös käsitellään monesti tarkemmin ja tapauskohtaisesti. Ylärajaa rahoituksen suuruudessa ei ole ja se määritellään aina asiakkaan tarpeiden pohjalta hakija ja kohde huomioiden.

Autorahoitus on monen seikan muodostama kokonaisuus

Keskeinen tekijä rahoituksen määrän ja ehtojen määrittelyssä on hakijan luottokelpoisuus. Luottotiedot kertovat rahoitusyhtiölle hakijan taloudellisesta historiasta ja kyvystä hoitaa vastuunsa. Hyvä luottokelpoisuus voi mahdollistaa suuremman rahoitusmäärän ja edullisemmat ehdot, kun taas heikompi luottokelpoisuus voi pienentää rahoituksen määrää ja nostaa korkoja. Tänä päivänä kaikki luottolaitokset tutkivat myös hakijan lainatilanteen positiivisen luottorekisterin kautta, jolloin hakijan kaikki lainat ja osamaksut tullaan punnitsemaan rahoitusta ja sen ehtoja määritettäessä. Rahoitukseen vaikuttaa myös käsiraha, eli summa, jonka hakija maksaa itse auton hankintahinnasta kaupantekohetkellä – mitä suurempi käsiraha, sitä pienempi rahoitus tarvitaan, mikä parantaa yleisesti rahoituksen ehtoja.

Rahoitusyhtiöt tarkastelevat myös auton markkina-arvoa. Uusille autoille on usein mahdollista saada rahoitusta suurempi prosenttiosuus kauppahinnasta verrattuna käytettyihin autoihin, koska uuden auton arvo on helpommin määriteltävissä. Yleisesti ottaen rahoitus kattaa 70–100 % auton hankintahinnasta.

Miten rahoitusta haetaan Rahoituskumppanilta?

Rahoitusta haetaan Rahoituskumppanin kautta rahoitusyhtiöltä. Teet rahoituksen hakemisesta helppoa, kun hoidat sen Rahoituskumppanin vaivattomalla prosessilla:

 1. Hakemus
  Täytä omat tietosi ja kohteen tiedot hakemukseen Rahoituskumppanin sivuilla. Täytäthän hakemuksen kaikki kentät, jotta pääsemme tekemään tarjousta. Kohdetta, jolle rahoitusta haetaan, voidaan päivittää tarvittaessa vielä myöhemmin. Rahoitustarjous muodostuu aina kokonaisuudesta, johon vaikuttavat muun muassa kohde, rakenne sekä hakija. Rahoitushakemus ei itsessään ole sitova.
 2. Yhteydenotto
  Otamme yhteyttä useampaan rahoitusyhtiöön, joista haemme rahoitusta. Käymme vaihtoehdot kanssasi henkilökohtaisesti läpi, jotta olet tietoinen eri mahdollisuuksista ja sinulle sopivimman vaihtoehdon valitseminen onnistuu.
 3. Myyjän kontaktointi
  Soitamme suoraan myyjälle ja kerromme kuinka Rahoituskumppanin prosessi toimii. Avaamme keskustelussa maksuaikataulut, tarvittavat paperityöt sekä muun muassa vakuutukset. Kaupanteko kanssamme on turvallista ja helppoa, sillä tarkistamme aina kaikkien kaupan osapuolten henkilöllisyydet, ja kauppakirjat allekirjoitetaan vahvan tunnistautumisen kautta.
 4. Ajanvaraus
  Varaamme konttorillemme ajan puolestasi mielellämme ellet nimenomaan halua varata sitä itse. Mikäli yhteistä aikaa asemalle ei saada aikataulutettua, voidaan auto tarvittaessa käyttää eri asemalla kuin henkilökäynti.
 5. Sähköinen kauppakirja
  Teemme lähes poikkeuksetta sähköisen kauppakirjan. Välitämme kaikki kauppakirjat sähköpostitse vahvan tunnistautumisen turvin. Tarvittaessa kaupat voidaan suorittaa myös paperisina katsastuskonttorilla. Hoidamme puolestasi tarvittavat paperit kuntoon, lukuun ottamatta koeajolomaketta, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen.
 6. Kaupan viimeistely
  Kaikkien osapuolten ollessa paikalla, tarkistamme henkilöllisyydet kaupan kohteen tarkastuksen yhteydessä. Ajoneuvo todennetaan lisäksi jokaisella käynnillä tarkastamalla runkonumero. Sähköiset kauppakirjat allekirjoitetaan kauppapaikalla ja ostaja allekirjoittaa myös sähköisen rahoitussopimuksen. Kun paperit on allekirjoitettu ja kauppaa tekevät henkilöt sekä ajoneuvo on tarkistettu, on kauppa valmis.

TIESITKÖ?

Rahoituskumppanin avulla hoidat rahoituksesi kuntoon edullisesti ja helposti. Me tarjoamme monipuolisesti vaihtoehtoja, jotta auton myyminen tai ostaminen olisi mahdollista omien tarpeidesi pohjalta!

Auton kunto todennetaan rahoitusta varten

Kun autoa käytetään rahoituksen vakuutena, on rahoituksen saamisen edellytyksenä auton tarkastus. Se toteutetaan riippumattoman tarkastajan toimesta yleensä katsastuskonttorilla yhteistyötoimipaikassamme. Jos tarkastuksessa ilmenee epäilyjä auton arvonmäärityksen eli myyntihinnan  todenmukaisuudesta, saattaa rahoitusyhtiö pyytää lisätarkastuksia tai jopa vetäytyä prosessista. Tarkastus on turvatekijä auton ostajalle, sillä se varmistaa auton todellisen kunnon ja auttaa välttämään yllätyksiä tulevaisuudessa. Ostajalla on mahdollisuus myös halutessaan hankkia autoon lisämaksusta laajempi tarkastus, jossa tutkitaan muun muassa auton moottori, vaihteisto, jarrut ja sähkölaitteet. Laajennettu tarkastus varmistaa auton kaikkien osien moitteettoman toiminnan ja huomioi mahdolliset piilevät viat, mikä antaa ostajalle entistä paremman varmuuden auton kunnosta ja arvonmäärityksestä.

Ostamassa ajoneuvoa ja kaipaat siihen rahoitusta? Rahoituskumppani on tukenasi yksityisten henkilöiden välisissä ajoneuvokaupoissa vuosien kokemuksella – ota yhteyttä, niin etsitään sinulle paras ratkaisu!