Auton myynti Auton osto Yleinen

Käytetyn auton lisäturva tuo mielenrauhaa yksityiseen kaupantekoon

Käytetyn auton ostaminen tai myyminen yksityishenkilöiden välillä voi aiheuttaa stressiä – ostajat pelkäävät yllättäen ilmaantuvia vikoja ja myyjät pohtivat ostajan luotettavuutta sekä sitä, miten herkästi ostaja palaa reklamoimaan, jos myytävästä autosta löytyykin piilevä vika. Tässä tilanteessa käytetyn auton lisäturva voi tarjota ratkaisun turvaten sekä ostajien että myyjien turvallisuuden ja mielenrauhan.

Käytetyn auton lisäturva tuo turvaa odottamattomien korjauskulujen varalta ja lisää mielenrauhaa autokauppaan – kummallekin osapuolelle. Mitkä syyt puoltavat lisäturvan ottamista ja mitä kaikkea lisäturva kattaa?

Miksi käytettyyn autoon kannattaa ottaa lisäturva?

Käytetyn ajoneuvon ostamiseen yksityiseltä liittyy aina riskejä. Yllättäviltä tilanteilta kannattaakin suojautua parhaansa mukaan, ottaen toki huomioon ostettavan auton hinnan. Vaikka ostettava auto vaikuttaisi olevan päällisin puolin kunnossa, on aina olemassa riski, että ajamisen aikana ilmenee teknisiä ongelmia, jotka voivat aiheuttaa suuriakin korjauskustannuksia. Koska kuluttajien välisessä kaupassa ei käytännössä ole ostajalla kuluttajansuojan kaltaista turvaa, erillisen turvan hankkiminen mahdollistaa ostopäätöksen tekemisen luottavaisin mielin. Turvan ottaminen autoon on suotuisa tilanne rahoitusyhtiönkin kannalta, koska turva varmistaa, että ostajan rahat eivät mene ajoneuvon korjaukseen, vaan maksukyky rahoitettavaan ajoneuvoon säilyy.

Myös myyjälle kauppaan liitetty lisäturva on usein järkevä ratkaisu, etenkin jos myytävä auto on yhtään arvokkaampi. Arvokkaan auton kohdalla ostaja mieltää helposti riskit suuremmiksi ja mikäli autossa ei ole takuuta, ostaja kääntyy helposti turvalliselta tuntuvan autoliikkeen puoleen, vaikka auton hinta olisikin näin hieman kalliimpi. Yksityiselle myyjälle arvokkaan auton myyminen voikin olla haastavaa, mikäli autossa ei ole enää esimerkiksi tehdastakuuta voimassa. Tähän haasteeseen löytyy kuitenkin helppo ratkaisu, sillä Rahoituskumppani voi tarjota autosi ostajalle kätevästi autorahoituksen ja sen yhteydessä lisäturvan. Yhdessä rahoitus ja lisäturva toimivat monesti ratkaisevana tekijänä ostajan päätöksen taustalla tuoden mielenrauhaa ja vaivattomuutta kaupantekoon.

Minkälaiseen autoon lisäturvan saa ja mitä se kattaa?

Käytetyn auton lisäturvan laajuus ja sen saaminen on sidonnainen auton ikään ja sillä ajettuihin kilometreihin. Autoon, jonka ikä on alle 10v, ja jolla on ajettu alle 200 000 kilometriä saa hyvinkin kattavan turvan, mutta jos autolla on ajettu yli 300 000 kilometriä, ei siihen ole enää saatavissa lisäturvaa ollenkaan. Jos auton ikä on yli 10v ja/tai ajetut kilometrit sijoittuvat 200-300 000 kilometrin väliin, on autoon hankittavasta turvasta poissuljettu tiettyjä teknisiä osia tai kokonaisuuksia, jotka selviävät tarkemmin turvan ehdoista.

Käytetyn auton lisäturva kattaa useimmat odottamattomat korjauskulut tietyksi ajaksi tai tiettyyn kilometrimäärään saakka, kuitenkin niin että korjauskulujen enimmäiskorvaus on rajattu lisäturvan laajuuden ja tyypin mukaan. Enimmäiskorvaus kannattaakin aina tarkistaa lisäturvaa hankittaessa. Lisäturvan sisältö voi vaihdella tarjoajasta riippuen, mutta tyypillisesti se kattaa kalliitkin viat, kuten moottorin, vaihteiston ja sähköjärjestelmän korjaukset. Moniin lisäturvasopimuksiin kuuluvat myös auton apulaitteet, kuten ilmajousitus. Koska näiden vikojen korjaaminen on kallista, ja esimerkiksi sähköongelmat voivat jäädä helposti havaitsematta, lisäturva voi olla erittäin tärkeä tekijä – niin ostajan kuin myyjän näkökulmasta. Hybridien ja sähköautojen kohdalla lisäturvan tarpeellisuus on tärkeä huomioida myös akkutakuun umpeutuessa. Vaikka akkuja korjataan nykyään paljon ja osaaminen korjaamoilla sitä kautta kehittyy, ovat korjaukset tyypillisesti työläitä ja hintavia – puhumattakaan siitä, jos autoon joudutaan vaihtamaan kokonaan uusi akku. Huomaa, että ns. kuluvat osat, kuten jarrupalat, eivät koskaan kuulu lisäturvan piiriin.

TIESITKÖ?

Rahoituskumppanin R-Turva on ajoneuvon ostajan lisäturva, jonka tarjoamme kumppanimme Fragus Groupin GoSafe-tuotteiden avulla yksityisten väliseen ajoneuvokauppaan. Turva kattaa lähes kaikki tärkeimmät ja kalleimmat osat ja on mahdollista saada puolesta vuodesta jopa kolmeen vuoteen. R-turva turvaa kilometrisi – oli kyseessä auto, moottoripyörä tai matkailuajoneuvo!

Lisäturva on helppo ja järkevä investointi sekä ostajalle että myyjälle

Lisäturvan hankkiminen on helppoa ja kannattavaa, olit sitten ostamassa tai myymässä autoa. Kun hankit autorahoituksen ja teet autokaupan Rahoituskumppanin kautta, autoon tehdään kuntotarkastus, jonka jälkeen ostajalla on mahdollisuus hankkia autolle lisäturva. Tarjoamamme R-turva on yksityisten väliseen ajoneuvokauppaan suunniteltu turva, joka on saatavilla niin autoihin, moottoripyöriin kuin matkailuajoneuvoihin. Turvan pituus vaihtelee puolesta vuodesta jopa kolmeen vuoteen ja se kattaa lähes kaikki auton tärkeimmät ja kalleimmat osat, kuluvia osia lukuun ottamatta.

Lisäturvan hinta on aina vakio, mutta sen laajuuteen vaikuttavat auton ikä ja ajettu kilometrimäärä – varmista siis, että valitsemasi lisäturva on voimassa riittävän pitkän ajan tai kilometrimäärän verran. Lisäturvan ottaminen on ostajan vastuulla, mutta myyjän on kannattavaa ohjata ostajaa rahoituksen ja turvan piiriin, sillä ne tuovat kaupantekoon turvallisuutta ja mielenrauhaa – niin ostajan kuin myyjän näkökulmasta.

Käytettyyn autoon lisäturva Rahoituskumppanin kautta? Kyllä onnistuu! Rahoituskumppanin R-turvalla minimoit yllättävät menot, joita ajoneuvon hankinnassa voi tulla – niin auton, moottoripyörän kuin matkailuajoneuvon suhteen. Ota yhteyttä, me autamme!