Auton myynti Yleinen

Auton myynti liikkeeseen vai yksityiselle – miten saada autosta paras mahdollinen hinta?

Oletko myymässä autoasi tai vaihtamassa sitä uudempaan ja mietit, miten maksimoida vanhasta autosta saatava rahallinen arvo? Auton myynti on monivaiheinen prosessi ja lopullisesti auton hinta määräytyy useiden tekijöiden kautta. Olitpa myymässä autoasi liikkeeseen tai yksityiselle ostajalle, on ennakkotyön tekeminen tärkeää parhaan mahdollisen hinnan saamiseksi. Mihin asioihin on tärkeää kiinnittää huomiota ja miten auton myyminen eroaa myytäessä liikkeeseen tai yksityiselle ostajalle?

Huolellinen valmistelu ennen auton myyntiä on kaiken a ja o. Ennen kuin alat etsiä ostajaa autollesi, huolehdi auto kuntoon. Puhdas ja hyväkuntoinen auto tekee paremman vaikutuksen. Pese auto huolellisesti ulkoa ja sisältä. Varmista, että kaikki pienet viat, kuten naarmut ja kolhut on korjattu sekä tarkista, että renkaat, valot ja muut tärkeät osat ovat kunnossa. Pidä huolta, että auton huoltokirja on ajan tasalla ja kaikki tarvittavat dokumentit tallessa. Säännöllisesti huollettu auto ja hyvä dokumentointi nostavat auton arvoa. Ota myös selvää, millaisia summia vastaavanlaisista autoista pyydetään – realistinen ja kilpailukykyinen hinta houkuttelee ostajia.

Autoliike vai yksityinen ostaja – kumpi vastaa paremmin tarpeisiisi?

Kun autosi on valmis myytäväksi, on päätettävä, myytkö sen liikkeeseen vai yksityiselle ostajalle. Liike tarjoaa vaivattomuutta säästäen aikaa ja vaivaa, kun taas yksityiselle myyminen voi mahdollistaa auton korkeamman myyntihinnan.

Myynti liikkeeseen

Auton myyminen autoliikkeeseen on usein vaivattomampaa verrattuna yksityiselle myymiseen, sillä liikkeet hoitavat myyntiin liittyvät käytännön asiat, kuten paperityöt ja auton kuntotarkastukset. Myöskään ostajan löytyminen ei ole sinun vastuullasi. Liikkeet ottavat kuitenkin aina katetta, joka pienentää autosta sinulle käteen jäävää summaa.

Kuitenkin hyödyntämällä autojen huutokauppapalveluita, kuten Autovex tai Baana-sivustoja voit parantaa autosta sinulle jäävää summaa, sillä sivustojen kautta autoliikkeet kilpailevat keskenään autostasi, ja voittanut liike ostaa auton suoralla ostolla itselleen. Myös Autolle.comin Auto Rahaksi -palvelun avulla voit saada autosta paremman hinnan. Palvelun kautta auto menee autoliikkeen myyntitiliin, jolloin liikkeen ottama riski on pienempi, mikä saattaa näkyä myytävän auton parempana hintana verrattuna siihen että liike ostaisi auton suoraostona.

Plussat

 • Nopea, luotettava ja vaivaton prosessi
 • Säästää aikaa ja vaivaa
 • Ei tarvitse huolehtia markkinoinnista tai ostajan löytämisestä
 • Usein mahdollisuus vaihtokauppaan, jos olet ostamassa uutta autoa

Miinukset

 • Todennäköisesti alhaisempi hinta kuin yksityiselle myydessä
 • Liikkeet ottavat aina katetta, joka pienentää sinulle käteen jäävää summaa

Myynti yksityiselle

Yksityiselle myyminen mahdollistaa auton myymisen korkeammalla hinnalla, mutta vaatii myyjältä enemmän aikaa ja vaivaa. Sinun on itse huolehdittava myynti-ilmoituksen tekemisestä ja vastattava potentiaalisten ostajien kysymyksiin. Huolellinen myynti-ilmoituksen tekeminen on suositeltavaa, sillä sen tehtävä on saada ostajat kiinnostumaan autostasi. Hyvä myynti-ilmoitus luultavasti myös auttaa saamaan autosta paremman hinnan.

Ota ilmoitukseen pestystä ja puhdistetusta autosta kunnolliset myyntikuvat, joissa on hyvä valaistus ja rauhallinen ympäristö. Älä kuvaa autoa silloin, kun sen ympärillä on useita muita autoja, roskiksia tai muuta, joka vie huomion pois autosta. Esimerkiksi puistossa tai suuren parkkihallin rauhallisessa ja tyhjässä kulmassa otetut kuvat keskittävät huomion itse autoon, eivät ympäristöön.

Kirjoita kuvien yhteyteen selkeä ja informatiivinen ilmoitus ja julkaise se Nettiautossa. Ilmoituksessa kannattaa tarjota ostajalle mahdollisuutta rahoitukseen, sillä se nostaa ilmoituksen kiinnostavuutta. Rahoituskumppani on myös apunasi ajoneuvon myynnissä – kauttamme autosi ostaja saa kauppaan rahoituksen, jonka lisäksi ostajalla on mahdollisuus hankkia autoon myös käytetyn auton R-turva. Rahoituskumppani tekee ajoneuvon myymisestä helppoa ja turvallista selkeällä prosessilla:

 1. Kun olet tarjonnut ostajalle mahdollisuutta rahoitukseen, ohjaa hänet hakemaan rahoitusta täältä. Odota Rahoituskumppanin yhteydenottoa kaupantekoon liittyen.
 2. Sovi Rahoituskumppanin kanssa A-katsastuksessa käymisestä. Meille on tärkeää todentaa osapuolet sekä tarkastaa ajoneuvo, jotta sekä me että rahoitusyhtiö tiedämme kenen kanssa ja mistä ajoneuvosta kauppaa ollaan tekemässä.
 3. Allekirjoita kauppakirjat, jotka tulevat sähköpostiisi. Rahoituskumppani varmistaa, että kauppakirjat allekirjoitetaan onnistuneesti.
 4. Olet kauppakirjojen allekirjoituksen yhteydessä luovuttanut Rahoituskumppanille tilinumerosi ja Trafin sähköisen varmenteen. Rahoituskumppani hoitaa rekisteröinnin ja ilmoitetun kauppahinnan maksun tilillesi maksuehtojen mukaisesti.

Plussat

 • Mahdollisuus saada korkeampi hinta
 • Ei välityspalkkioita
 • Mahdollisuus tarjota Rahoituskumppanin palveluita

Miinukset

 • Vaatii hieman enemmän aikaa ja vaivaa
 • Joudut hoitamaan kaikki myyntiin liittyvät asiat itse
 • Mahdolliset riskit ostajan luotettavuudessa

Rahoituskumppani on tukenasi yksityisten henkilöiden välisissä ajoneuvokaupoissa vuosien kokemuksella – ota yhteyttä, niin etsitään sinulle paras ratkaisu!