Auton myynti Yleinen

Auton myynti autoliikkeeseen – mitä kaikkea on hyvä huomioida?

Auton myynti autoliikkeeseen on usein helpoin ja turvallisin tapa päästä eroon omasta autosta. Prosessi on suoraviivainen ja se varmistaa, että autokauppa hoituu ammattimaisesti. Mutta mihin kaikkeen on hyvä kiinnittää huomiota ja kuinka myyntiprosessi toimii?

Auton myyminen autoliikkeeseen on usein edessä silloin, kun olet ostamassa autoa yksityiseltä myyjältä, joka ei halua autoasi vaihdossa, olet ostamassa autoa liikkeestä, mutta liikkeen hyvityshinta on mielestäsi liian pieni tai sinulla on ylimääräinen auto, josta haluat eroon. Yleisesti ottaen kaikki liikkeet ostavat autoja myös suoraan. Hintataso riippuu aina liikkeen omasta näkemyksestä kyseisen automallin kiinnostavuuteen sekä kyseisen auton iästä ja kunnosta. Hyvällä valmistautumisella, kuten auton puhdistamisella ja dokumenttien keräämisellä sekä kilpailuttamisella ja neuvottelulla kohennat mahdollisuuksia hyvän tarjouksen saamiseen.

Auton myyminen autoliikkeeseen – näin onnistut

Auton valmistelu

Ennen kuin viet autosi liikkeeseen tarjouksen tekemistä varten, puhdista se niin sisältä kuin ulkoa. Huolellinen pesu ja sisätilojen siistiminen saattavat nostaa tarjousta korkeammaksi. Siistimisen lisäksi etsi kaikki auton huolto- ja korjausdokumentit, katsastustodistukset sekä rekisteröintitodistus. Hyvin dokumentoitu huoltohistoria lisää auton arvoa ja luotettavuutta.

Auton arviointi

Useimmat autoliikkeet suorittavat autolle kuntoarvioinnin ennen sitovan tarjouksen tekemistä. Arvioinnissa tarkastetaan auton tekninen kunto, sen historia sekä mahdolliset viat ja kulumat. Ennen autoliikkeeseen menoa on järkevää tehdä autosta pientä taustaselvitystä. Kun tiedät, mitä vastaavista autoista pyydetään ja osaat arvioida auton hinnan, ymmärrät paremmin, minkälaista tarjousta voit odottaa​.

Tarjousehdotus ja kilpailutus

Autoliikkeen tekemää tarjoushintaa ei tarvitse suoraan hyväksyä. Jos et saa ensimmäisestä liikkeestä mielestäsi tarpeeksi hyvää tarjousta, voit pyytää tarjouksia useammasta liikkeestä. Tässä voit hyödyntää myös erilaisia kilpailutuspalveluita, kuten Autovex ja Baana. Myös hyvällä taustatyöllä voit perustella toiveesi korkeammasta hinnasta konkreettisin esimerkein, kuten markkinahintavertailuilla tai auton erityisominaisuuksilla.

Kaupan toteutus

Kun tarjous hyväksytään, laaditaan virallinen kauppakirja, joka dokumentoi kaupan ehdot. Kauppakirjassa tulee mainita kauppasumma, maksuehdot ja muut kaupankäynnin kannalta oleelliset tiedot. Useimmiten autoliike huolehtii omistajanvaihdoksen hoitamisesta Traficomin rekisterissä, mikä takaa, että asiat hoituvat asianmukaisesti.

Rahoitus

Jos autoon on kohdistettu rahoitusta, kuten osamaksusopimus tai autolaina, pidä huolta, että autoliike selvittää ja maksaa jäljellä olevan velan. Tämä on mahdollista sisällyttää liikkeen kanssa tehtyyn kauppasopimukseen, mikä selkeyttää ja sujuvoittaa kaupantekoa. Monet autoliikkeet tarjoavat myös rahoituspalveluita tilanteisiin, joissa liikkeelle myytävässä autossa on rahoitusta jäljellä enemmän kuin mitä autosta tullaan hyvittämään. Eri rahoitustarjouksien vertailu ja niiden ehtoihin perehtyminen on kuitenkin kannattavaa ennen rahoitussopimukseen sitoutumista.

TIESITKÖ?

Omasta autosta pääset eroon kätevästi myös myymällä sen suoraan yksityiselle. Rahoituskumppanin rahoitusta ja turvia hyödyntämällä auton myyminen on turvallista ja helppoa – juuri sinua parhaiten palvelevalla tavalla!

Löydä itsellesi sopivin tapa auton myyntiin

Suoraan autoliikkeelle myymisen lisäksi auton myyminen on helppoa eri sivustojen, kuten Autovexin, Baanan tai Autolle.comin kautta. Ilmaiset palvelut tarjoavat sinulle mahdollisuuden auton myymiseen ja hinnan kilpailuttamiseen kätevästi netin välityksellä. Autovex- ja Baana-sivustojen avulla tavoitat yhdellä kerralla autoliikkeet ympäri maan ja kilpailutat liikkeiden tarjouksia. Autolle.comin kautta koko prosessi hoidetaan puolestasi auton kuntotarkastuksesta asiakirjojen täyttämiseen. Mikäli kuitenkin päädyt myymään autosi autoliikkeen sijasta yksityiselle ostajalle, on Rahoituskumppani tukenasi – rahoitustamme ja autoturvaamme hyödyntämällä auton myyminen sujuu vaivattomasti ja turvallisesti myös yksityisten välisessä kaupassa.

Oletko myymässä ajoneuvoa? Me Rahoituskumppanilla olemme monipuolisesti tukenasi ajoneuvokaupoissa vuosien kokemuksella – ota yhteyttä, niin etsitään sinulle paras ratkaisu!