Autorahoitus laskuri

Mitoita autorahoitus laskurimme avulla omien tarpeittesi mukaiseksi, ja selvitä millaisiksi kulut todellisuudessa muodostuvat.

Autorahoitus laskuri

Laske autosi rahoituksen todelliset kulut. Autorahoituslaskurilla näet helposti miten loppusumma muuttuu sen mukaan, miten suuren käsirahan kauppaan käytät kaupantekohetkellä, ja miten pitkäksi autorahoituksen mitoitat.

Laskurimme antaa autorahoituksen kuukausierän tekemiesi valintojen mukaan. Voit muuttaa rahoitettavaa summaa, käsirahaa, rahoituksen korkoa ja maksuaikaa. Laskuri käyttää oletusarvona korolle Rahoituskumppanin tämänhetkistä rahoituskorkoa 4,99%. Kokeile eri valintoja, ja katso mikä sinun tilanteessasi on järkevin tapa rahoittaa uusi auto. Tämän sivun lopusta voit myös lukea hyödyllistä lisätietoa autorahoituksesta.

Tee esimerkkilaskelma

2 000 €
50 000 €
0 €
30 000 €
%
0%
12%
vuotta
2 vuotta
8 vuotta

Autorahoitus – mitä se tarkoittaa oikeasti?

Autorahoitus mahdollistaa auton hankkimisen ilman että siihen sidotaan isoa pääomaa. Rahoitusyhtiö omistaa auton siihen asti, kunnes viimeinen erä autorahoituksesta on maksettu. Viimeinen erä voi myös olla muita eriä suurempi, jolloin autorahoituksen maksueriä saadaan pienennettyä.

Mitä eroa on autorahoituksella ja autolainalla?

Auton rahoitukseen on useampia vaihtoehtoja, ja paras malli riippuu jokaisen henkilökohtaisesta tilanteesta. Rahoituksen voi järjestää omasta pankista autolainalla, joka on käytännössä pankista haettu kulutusluotto. Tuon luoton vakuutena toimii asunto-osake, kiinteistö, metsää, tai muu vastaava omaisuus. Autolainalla rahoitettu auto siirtyy sinun nimiisi heti kaupanteon hetkellä. Toinen vaihtoehto on hankkia auto autorahoituksella, jolloin rahoitusyhtiön kautta tehdään autosta osamaksusopimus. Tällöin auto itsessään toimii vakuutena, ja sinusta tulee auton haltija auton omistajuuden siirtyessä rahoitusyhtiölle. Auton omistajuus siirtyy sinulle siinä vaiheessa kun viimeinen erä osamaksusta on maksettu. Käytännön kannalta omistajuudella ei ole juurikaan merkitystä, mutta esimerkiksi ulkomaanmatkoille pitää muistaa hakea autolle maastavientilupa rahoitusyhtiöstä. Maastavientiluvasta rahoitusyhtiöt veloittavat pienen palvelumaksun, ja se on voimassa vähän rahoitusyhtiöstä riippuen 3-12kk kerrallaan.

Onko järkevää ostaa auto rahoituksella?

Autorahoitus on helppo, joustava ja suosittu tapa hankkia auto. Autoliikkeestä auto ostettaessa koko prosesssi hoituu autoliikkeen kautta, ja Rahoituskumppanin kautta rahoitus otettaessa Rahoituskumppani hoitaa paperityöt puolestasi. Rahoituksella hankittu auto ei myöskään sido muuta varallisuuttasi (asunnon vakuusarvoa esim.), joten se ei rajaa mahdollisuuksiasi ottaa muuta pankkilainaa tarpeesi mukaan. Autorahoitus on myös joustava tapa auton hankintaan. Rahoitusta voi maksaa yleensä ylimääräisin lyhennyksin pois jos taloudellinen tilanne on hyvä, ja mikäli omat autoilutarpeet muuttuvat – auton voi myös vaihtaa kesken sopimuskauden.

Autorahoituksen korko ja kulut

Mitä autorahoitus sitten maksaa? Autorahoituksen kulut muodostuvat korosta ja maksuerien käsittelykuluista. Rahoituksen korko määräytyy kulloisenkin markkinatilanteen mukaan. Autorahoituksessa korko tyypillisesti on kiinteä koko osamaksuajalle.

Voinko minä saada autorahoituksen?

Autorahoituksen myöntämisen edellytyksenä on vähintään 18-vuoden ikä, ja rahoituksen hakijalla tulee olla ajo-oikeus ostettavaan ajoneuvoon. Selvittääksesi voitko saada autorahoituksen, kannattaa täyttää rahoitushakemus sivuillamme ja pyytää rahoitustarjous. Jotta saat rahoitustarjouksen, sinulla tulee olla ostettava ajoneuvo selvillä.

Osamaksu myös yksityishenkilöiden väliseen kauppaan?

Tottakai! Sitähän varten me täällä olemme! Rahoituskumppani rahoittaa tuhansia yksityisten välisiä ajoneuvokauppoja vuosittain. Tervetuloa Rahoituskumppanin asiakkaaksi 🙂

 

Jätä luottohakemus